Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
בגידות
בית הדין הרבני
בית המשפט לענייני משפחה
הילדים שלך
הסכמים
חברות משפחתיות
חלוקת רכוש
ידועים בציבור
כל ההתחלות קשות
מזונות אישה
מזונות ילדים
משמורת
משפחה ופלילים
עו"ד גירושין

המיתוסים השכיחים ביותר במסגרת הליכי גירושין

מדריך גירושין מגזין גטup > כל ההתחלות קשות > המיתוסים השכיחים ביותר במסגרת הליכי גירושין

כולם יודעים הכל על גירושין . בגדת ? יקחו לך את הילדים…אתה מרוויח משכורת מינימום? לא תשלם מזונות…תפסת אותה בוגדת ? רוץ לבית הדין הרבני…נשמע מוכר, אך אלו פשוט חלק מהמיתוסים הכי שכיחים. מיתוסים כמו מיתוסים – אינם תמיד נכונים. מערכת גט-up איגדה את עבורכם את המיתוסים הכי שכיחים בהליך גירושין ואת האמת המשפטית ביחס למיתוסים אלו.

  1. אם בעלך תפס אותך בוגדת או אותך בוגד – ייקחו לך את הילדים.
    לא כל כך מהר לוקחים ילדים מאימם, גם אם היא בגדה באביהם. ההחלטה בעניין משמורת ילדים נקבעת על פי טובת הילדים ולא על פי רמת פגיעתו של בן או בת הזוג עקב בגידה. רומן שניהלה אימו או שניהל אביו אינו קשור ליכולת ההורית של האם או של האב, ולכן אין קשר בין בגידת בן הזוג לבין שאלת המשמורת על הילדים.
  2. אם בעלך תפס אותך בוגדת – תצאי בלי כלום.
    מערכת המשפט הישראלית לא בודקת מי בגד או במי האשם לפירוק הנישואין והגירושין , ואינה מטילה עונשים על הבן זוג הבוגד . בגידה אינה מהווה עילה לנישול אישה מרכושה כפי שבגידת הגבר אינה מהווה עילה לנישולו מרכושו. יחד עם זאת, אישה שבגדה מאבדת את זכותה למזונות אישה ולכתובה.
  3. אם אתה גבר – רוץ " לפתוח תיק גירושין " ברבנות.
    קודם כל ברבנות מתחתנים ובבית הדין הרבני מתגרשים. מעבר לכך לא תמיד נכון טאקטית להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני. הגשת תביעת גירושין בבית הדין הרבני הינה כלי טאקטי, וככזה יש לנהוג בו בזהירות ובמיומנות. בנוסף – " פתיחת תיק גירושין " בבית הדין הרבני בדרך כלל אינה מספיקה לשם רכישת סמכות לבית הדין הרבני. אם רוצים שבית הדין הרבני ירכוש סמכות יש להגיש תביעת גירושין ולכרוך אליה את כל העניינים בהם מבקשים שבית הדין הרבני ידון.
  4. אם אתה מרוויח משכורת מינימום לא תשלם מזונות.
    חיוב במזונות ילדים נקבע לא רק על סמך השתכרותו בפועל אלא גם על סמך פוטנציאל השתכרותו של האב, על סמך הכנסה נוספת שבית המשפט מייחס לו ועל סמך נכסים רכוש וממון הרשומים על שמו.
  5. היא הבטיחה לך שהיא משתמשת בגלולות ונכנסה להריון – אתה לא חייב כלום לילד. גם ילד שנולד כתוצאה "מגניבת זרע" הינו ילד לכל דבר ועניין ואביו יחויב לשלם עבורו מזונות גם אם אינו מוכן להכיר בו. הקריטריונים לתשלום מזונות לילד שנולד מחוץ למסגרת הנישואין או כתוצאה "מגניבת זרע" זהים לאלו שחלים לגבי מזונות עבור ילדים שנולדו במסגרת הנישואין והוריהם מתגרשים.
  6. הוריך נתנו את כל הכסף עבור הדירה – הדירה תישאר שלך לאחר הגירושין.
    אם רשמתם את הדירה על שם שניכם, הדירה תימכר ותמורתה תחולק בין שניכם בלי קשר לשאלה כמה תרם כל אחד מכם לקנייתה, אלא אם ערכתם הסכם ממון שקובע אחרת.
  7. נשאנו בקפריסין – אנחנו לא צריכים להתגרש בבית הדין הרבני.
    אם שניכם יהודים תצטרכו להתגרש בבית הדין הרבני גם אם נישאתם בנישואין אזרחיים בחו"ל. יחד עם זאת הליכי גירושין כאשר הנישואין לא נערכו כדת משה וישראל יכולים להיות קלים הרבה יותר בכל מה שנוגע להתנהלות גירושין בבית הדין הרבני.
  8. לסכום הכתובה אין שום משמעות – זה רק "על הנייר".
    במצבים מסוימים ניתן לחייב גבר לשלם לאשתו את סכום כתובתה, ועל כן לא מדובר במסמך ריק מתוכן אלא במסמך משפטי שעלול לחייב את הבעל שחתם על הכתובה בתשלום סכום הכתובה לאשתו.

מאמרים נוספים בנושא בית הדין הרבני

לתיאום פגישת ייעוץ
עם עו"ד רות דיין

    מעדיפים להשאיר פרטים טלפונית? 03-6708888
    התחייבות לדיסקרטיות מוחלטת

    לקבלת ייעוץ משפטי פרטני