Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
בגידות
בית הדין הרבני
בית המשפט לענייני משפחה
הילדים שלך
הסכמים
חברות משפחתיות
חלוקת רכוש
ידועים בציבור
כל ההתחלות קשות
מזונות אישה
מזונות ילדים
משמורת
משפחה ופלילים
עו"ד גירושין

הליך הגישור במשרדנו

מדריך גירושין מגזין גטup > הסכמים > הליך הגישור במשרדנו

מה כולל הליך הגישור המשפחתי במשרדנו?

פגישות יחידניות ופגישות משותפות

הליך הגישור מתחיל עם פגישת היכרות של המגשרת עם הצדדים. בפגישה זו יעלו המגושרים את עמדותיהם והמגשרת תחווה דעתה בקשר להתאמת הצדדים להליך הגישור.

ראשית תשמע המגשרת את "סיפור הצדדים" וביחד יבחנו הנושאים הדחופים ביותר לפיתרון. בהתאמה לחשיבות של הנושאים שבמחלוקת יתנהלו פגישות ההמשך.

ברוב המקרים מיד לאחר פגישת ההיכרות הראשונה תיערך פגישה קצרה של המגשרת עם כל אחד מהמגושרים בנפרד, ורק לאחר מכן יתחיל הליך הגישור הזוגי. רוב הליך הגישור יעשה במשותף, פגישות משותפות של המגשרת והמגושרים, וככל שיעלה הצורך לערוך פגישות יחידניות, אם על פי דרישת המגשרת ואם על פי רצון מי מהצדדים, יתקיימו גם פגישות יחידניות.

יש לזכור כי כל הליך הגישור הינו חסוי וכל שנאמר בפגישות הגישור, הן המשותפות והן היחידניות חסוי ואינו יכול לשמש כראיה בבית משפט, היה והצדדים יגיעו בסופו של דבר להליך משפטי.

המגשרת תכוון את הצדדים ותסייע להם למצוא פתרונות יצירתיים

במהלך הליך הגישור במשפחה, תהפוך המגשרת את עמדות הצדדים לאינטרסים במטרה למצוא פתרונות יצירתיים שיענו על מירב הצרכים של הצדדים.
בפגישות יינתנו מקום וזמן לכל אחד מהצדדים להביע את רגשותיו, דעותיו, רצונותיו וכיוצ"ב, בצורה מנומסת ומכובדת.

חלק ממטרות הליך הגישור הוא להשיב את האמון שהיה בין הצדדים, המצויים כעת במשבר, על כל היבטיו. המגשרת משמשת מעין מתווכת בין הצדדים ובין האינטרסים והצרכים של כל אחד מהם.

הליך הגישור יתאפיין במעין מו"מ בין המגורשים, בסיוע המגשרת למטרה למצוא פתרונות יצירתיים התואמים את המקרה המיוחד של הצדדים המגושרים. מתוך מגוון האפשרויות שיעלו במהלך הפגישות יבחרו הצדדים, בסיועה של המגשרת, בפיתרון הנכון והמוצלח ביותר.

המגשרת תשים דגש על טובת הילדים

  • במודל הגישור שלנו תשים המגשרת דגש רב על זכויות הילדים כאילו המגשרת משמשת כניצגת הילדים בגישור.
  • אנו רואים חובה אתית וחובה מוסרית להתחשב בצרכיהם של הילדים בקבלת החלטות ההורים במהלך הליך הגישור.
  • הילדים הינם בעלי זכויות ומתפקידנו לשמור על זכויותיהם, על אף שאינם משתתפים פעילים בהליך הגישור.
  • המגשרת אצלנו תסייע לצדדים לבחון את צרכיו של כל ילד בנפרד ולהבדיל בין צרכיהם של המבוגרים לבין צורכיהם של הילדים.
  • המגשרת תעודד את הצדדים בכל מה שקשור לראיית טובתם כחלק מההסכם הכולל ותפנה אותם, במידת הצורך, לייעוץ מקצועי חיצוני ואבחון צרכי הילדים.
  • במודל שלנו המגשרת תסייע להורים בהתוויות תוכנית הורית המושתתת על טובת הילד, רווחתו וזכויותיו.

הצדדים, באמצעות המגשרת, יגיעו להסכמות בכלל המחלוקות הקיימות והעתידיות

הנושאים העיקריים שיעלו בהליך הגישור, ויקבלו פיתרון בהסכם הסופי יהיו הנושאים העכשוויים לרבות הנושאים הכספיים/רכושיים וחלוקתם בין הצדדים, תוך בחינת הכנסות הצדדים, היקף הנכסים והזכויות, שווי הרכוש המשותף, חובות משותפים וכיוצ"ב.

בנוסף יקבעו דמי המזונות החודשיים בעבור הילדים המשותפים, בהתאם לצרכים העכשוויים ועל פי בחינת הצרכים העתידיים. כמו כן יעלו כלל הנושאים הקשורים למשמורת הילדים, הסדרי השהייה של כל אחד מההורים עם הילדים, בהווה ובעתיד, בהתאם לשינוי בגיל הילדים, אופן קבלת החלטות הקשורות לילדים בהווה ובעתיד ושיתוף הפעולה העכשווי והעתידי.

המגשרת תנסח הסכם משפטי

מספר הפגישות אינו נקבע מראש והוא יהיה בהתאם לכל מקרה ומקרה. בסוף הפגישות ולכשיסתיים ההליך והצדדים הגיעו להסכמות בכלל המחלוקות, תנסח המגשרת הסכם משפטי כולל, מפורט, יסודי ומקצועי.

המגשרת תגיש את ההסכם לערכאה שיפוטית ותלווה את הצדדים לאישורו בבית המשפט
לאחר שהצדדים והמגשרת יחתמו על ההסכם, תגיש המגשרת בקשה מוסכמת לבית המשפט לענייני משפחה ו/או לבית הדין הרבני, לאישורו.
בנוסף, המגשרת תתלווה לצדדים לדיון שיקבע בבית המשפט בו יאושר ההסכם.

המגשרת תלווה את הצדדים במהלך כל ההליך גם מחוץ לפגישות הגישור

רגשות עזים מלווים צדדים במהלך הליך פרידה גם כאשר זה מתבצע באמצעות הליך של גישור, במיוחד לאור העובדה שמירב הזוגות המתחילים בהליך של גישור, מתגוררים עדין תחת קורת גג אחת. בכל מקרה בו מתגלעות מחלוקות חדשות נקודתיות ו/או חלה הידרדרות במערכת היחסים בין הצדדים, המצריכה ייעוץ ו/או תמיכה, מוזמנים הצדדים, הלוקחים אצלנו חלק בהליך הגישור, ליצור קשר עם המגשרת, גם כאשר זה מחוץ לזמן המיועד לפגישת הגישור.

ליווי זה של המגשרת בכל זמן נתון הינו ערך מוסף שאנו רואים בו הכרחי, נחוץ וחשוב, אשר על כן אנו עושים זאת בשמחה רבה.

המגושרים זכאים לפגישת ייעוץ חינם עם איש מקצוע שינחה אותם "כיצד מספרים לילדים".

הליך הגישור במשפחה הינו ייחודי ושונה מגישורים אחרים כשגולת הכותרת היא המעורבות של הילדים, בעל כורחם, בהליך הפרידה של הוריהם. הרצון האמיתי של מירב הזוגות המגיעים לגישור, שלא לפגוע בילדים הקטינים ולהסביר להם בצורה הטובה ביותר על השינוי הממשמש ובא, חשוב אך אינו מספיק.

מלבד העובדה שההורים עסוקים במשבר של עצמם, שלא מותיר להם הרבה פניות לצרכי הילדים, אין להם את הידע המקצועי מה יש לומר לילדים? מתי לספר לילדים? איפה? איך? ועוד שאלות כאלו ואחרות הקשורות לילדים.

אין ספק שמערכת היחסים של ההורים עוברת שינוי ועל כן הם זקוקים לכלים חדשים להתמודד איתו. כלים שלא נזקקו להם טרם המשבר וכאלו שלא הכירו עד שלא נאלצו להתמודד עמו.

גם הילדים עוברים משבר וכמו להוריהם, ובדרך כלל אף יותר מאשר להוריהם, אין להם את היכולת הטבעית להתמודד איתו ובוודאי שאין להם את הכלים שיסייעו בידם להכיל אותו.

מתא משפחתי משותף לכם ולילדים אתם עומדים לבנות בתים חדשים לגמרי, הן לכם והן לילדיכם, והכל עוד בטרם הילדים עיקלו את השינוי.

לאור החשיבות הגדולה שאנו רואים בטובת הילדים כחלק מהליך הגישור והצלחתו, אנו נותנים למגושרים פגישה אישית, ללא עלות, עם איש מקצוע, שכל כולה תוקדש ל"איך משוחחים עם הילדים".

הצלחה וטיפול נכון שתיתנו לילדים ישפיע מאוד על ההצלחה של הפרידה וכמובן של החיים שלאחר הפרידה.

זיכרו כי כל עוד ילדכם קטינים אתם כהורים חייבים להחליט עבורם לכן כל החלטה שתיקחו תשפיע ישירות גם על ילדיכם. ככל שתעשו זאת יחדיו ויהיו בידכם יותר כלים מקצועיים לעשות זאת, כך ייטב לילדיכם וכך תתגבש לה מערכת יחסים חדשה אומנם אך בריאה, פתוחה, מקבלת ואפשרית.

קראו עוד אודות גישור משפחתי בעת גירושין

[elementor-template id="4045"]

לתיאום פגישת ייעוץ
עם עו"ד רות דיין

    מעדיפים להשאיר פרטים טלפונית? 03-6708888
    התחייבות לדיסקרטיות מוחלטת

    לקבלת ייעוץ משפטי פרטני