במציאות הטכנולוגית הנוכחית, פרטיות היא בגדר נחלת העבר. "מה יגידו השכנים?" היא שאלה לא רלוונטית. המציצנות לא נעשית מבעד לגדרות, אלא על גבי מסכים.
לכל אורך הליך גירושין מומלץ להימנע מלהעיר או לדון במקרה שלך עם חברים, קרובי משפחה ובמיוחד עם הילדים שלך. על אחת כמה וכמה, שיתוף יותר מדי מידע במדיה החברתית במהלך הגירושין יכול לסבך את העניינים, ואפילו לשמש נגדך בבית המשפט. לפני שאתם לוחצים על כפתור ה- Share עליכם להניח שכל עדכון סטטוס או ציוץ יכול להוות תחמושת נגדכם בגירושים.
ישנם עורכי דין הממליצים על איפול תקשורתי-חברתי מוחלט למי שנמצא בהליך גירושין. עורכי דין אלה הם שמרנים וזהירים, אולם, לא בטוח שזה מציאותי לנתק אדם לחלוטין מהרשת החברתית, ובפרט שדווקא בתקופה זו הוא זקוק יותר מתמיד לאינטראקציה עם הסביבה, בדיוק כזו מהסוג שהרשת החברתית מספקת.
איך בכל זאת ניתן להמשיך ולשמור על קשר עם חברים ברשת ולהיות פעיל במדיה חברתית?
לסיכום
השימוש במדיה חברתית ובפייסבוק בפרט כראיה בהליך משפטי הולך ונעשה נפוץ ואפילו בתי הדין הרבניים למדו לקבל צילומי מסך מפייסבוק כראיה, הן לקיום קשרים חיצוניים לחיי הנישואין והן כהזמה, למשל, לתביעת שלום בית של מי שמגדיר עצמו בפייסבוק כמעוניין בזוגיות חדשה.בין אם פרסומיכם במדיה חברתית עשויים או לא עשויים להיות קבילים בבית המשפט, משפטן מיומן יהפוך את הדברים שלכם נגדכם.
דוגמאות לתביעות שנתמכו על ידי צילומי מסך מרשת הפייסבוק:
מעדיפים להשאיר פרטים טלפונית? 03-6708888
התחייבות לדיסקרטיות מוחלטת