Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
בגידות
בית הדין הרבני
בית המשפט לענייני משפחה
הילדים שלך
הסכמים
חברות משפחתיות
חלוקת רכוש
ידועים בציבור
כל ההתחלות קשות
מזונות אישה
מזונות ילדים
משמורת
משפחה ופלילים
עו"ד גירושין

על קו הזינוק לקראת פתיחת הליך גירושים

מדריך גירושין מגזין גטup > כל ההתחלות קשות > על קו הזינוק לקראת פתיחת הליך גירושים

כל ההתחלות קשות, ובגירושים, כמו גירושים, ההתחלה קשה עוד יותר

קטעי המידע זורמים אליכם מכל כיוון, הרגשת אובדן השליטה יחד עם הצער הגדול, הבלבול והחרדה יוצרים תחושת חוסר אונים. להלן המלצות אתר גטup לאלו שעומדים על קו הזינוק :

  1. חישבו – על הליך גירושין באופן ענייני. שרטטו לכם מטרות, השקיפו על תהליך הגירושים ממרחק הזמן ונסו לסגל חשיבה עניינית.
  2. הניחו – את רגשות הנקם, הכעס, השנאה והאשם במקום רחוק, תוכלו לטפל בהם מאוחר יותר. אל תניחו לרגשות אלו לנהל אתכם עכשיו, כשאתם על קו הזינוק.
  3. פנו – לייעוץ משפטי באופן מיידי. קשה להפריז בחשיבות קבלת יעוץ משפטי מקיף וספציפי למקרה הגירושין שלכם. יעוץ משפטי אמור להבהיר לכם לאן מועדות פניכם לעזור לכם לברר את מטרותיכם בהליך גירושין , לבנות עבורכם אסטרטגיה שתוביל אתכם להשגת מטרותיכם, ולמקם אתכם על גבי מפת הליך הגירושין.
  4. אל תרוצו – "לרבנות" או לבית הדין הרבני על מנת לפתוח תיק גירושין . פתיחת תיק גירושין בבית הדין הרבני לא תמיד תביא תועלת בהליך הגירושין גם לגברים שביניכם. לניסוח התביעה בבית הדין הרבני יש משמעות רבה יותר מאשר ל"פתיחת התיק גירושין" ולעיתים פניה לבית הדין הרבני תגרום לפונה דווקא נזק מבחינת האסטרטגיה של הליך הגירושין.
  5. אספו – את כל המידע האפשרי על מצב הנכסים המשותפים ואלו שרשומים על שם כל אחד מכם, כולל חשבונות הבנק, קופות הגמל, ביטוחי המנהלים, נסחי טאבו וכיוצ"ב. עם ההתקדמות בהליך הגירושין מסמכים מהותיים עלולים להעלם באורח פלא.
  6. בדקו – את חשדותיכם לבגידה. אם הנכם חושדים שבן/בת הזוג בוגד/בוגדת בכם, נסו לתעד את מעשיהם עוד לפני שהנחתם לפניהם את חשדותיכם לבגידה. לאחר גילוי הבגידה – הם יהיו זהירים הרבה יותר.
  7. הציעו – פניה משותפת להליך של גישור, מתוך מטרה משותפת להגיע להסכם גירושין, הסכם ממון או לכל הסכם אחר שיסדיר את הליך הפרידה שלכם והגירושין.
  8. אל תהססו – לפנות לעורך דין מומחה בתחום דיני המשפחה על מנת להגיש תביעות מתאימות במקרה שבן/בת זוגכם מסרבים להגיע להסכם גירושין או לפנות להליך של גישור. אל תנסו לחסוך ולנהל הליך משפטי בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני בעצמכם. את התביעות ניתן בשלב מאוחר יותר – ואם ניתן יהיה להגיע להסכם גירושין – למחוק.
  9. שכנעו – את בן/בת הזוג לספר לילדים במשותף על כוונתכם להתחיל הליך גירושין ולהיפרד, לאחר שקיבלתם מידע ו/או יעוץ בדבר האופן בו עליכם לספר על כך לילדיכם.
  10. פנו – לקבלת עזרה ותמיכה. הליך הגירושין הינו אחד מההליכים הקשים ביותר שעובר אדם בחייו, ויש לכך השלכות על מצבו הנפשי של המתגרש. כניסה להליך גירושין, גם אם נערך בהסכמה מלאה, כרוך בכוחות נפשיים מחוזקים דבר העשוי לתרום רבות להליך הגרושים.
  11. בידקו – היטב כל החלטה שקיבלתם. גם אם קיימת שאיפה עצומה לסיים את הליך הגירושין במהירות, אל תיקחו על עצמכם התחייבויות שלא תוכלו לעמוד בהן. הסכם גירושין הינו הסכם בעל השפעה עצומה על עתידכם, ועליכם לבדוק היטב את השלכותיו על עתידכם. יחד עם זאת, מומלץ כמובן לעשות כל מאמץ על מנת לסיים את הליך הגירושין בהסכם גירושין הוגן.
  12. ערכו צוואה – כל עוד לא התגרשתם באופן פורמאלי, בן/בת זוגכם זכאים למחצית מחלקכם ברכוש, ואם ברצונכם למנוע זאת עליכם לערוך צוואה באופן מיידי.
[elementor-template id="4045"]

לתיאום פגישת ייעוץ
עם עו"ד רות דיין

    מעדיפים להשאיר פרטים טלפונית? 03-6708888
    התחייבות לדיסקרטיות מוחלטת

    לקבלת ייעוץ משפטי פרטני